Dagje uit? Naar de biologische boerderij!
Geplaatst op: 19-07-2011

Leukste uitjes voor jong en oud deze zomer op de biologische boerderij - Kom alvast in de stemming met digitale rondleidingen over het erf
 
Beleef de biologische boerenleven tijdens een meewerkweekend op de Beekhoeve (foto Beekhoeve)De zomer is begonnen: lange dagen vol zon liggen in het verschiet. Al een reis gepland naar Frankrijk of Spanje? Niet nodig! De leukste uitjes vinden deze zomer plaats in eigen land: op de biologische boerderij. De biologische boerderijen van Netwerk Biologische InfoCentra (BIC) organiseren de ideale zomeruitjes voor jong en oud. Of je nu actief de handen uit de mouwen wil steken of juist Bourgondisch wil genieten – het kan allemaal. Ook bij minder mooi zomerweer is er binnen voldoende te doen.
 
Biologische InfoCentra (BIC) zijn bezoekboerderijen, verspreid over heel Nederland, waar gasten van harte welkom zijn om te zien, horen, voelen, proeven en ruiken hoe biologische producten tot stand komen. Een aantal boeren en boerinnen van het Netwerk BIC gaat nog een stapje verder en biedt de komende zomer en herfst arrangementen en workshops aan. Beleving van het boerenbedrijf en Bourgondisch genieten van verse biologische producten staan hierin centraal. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden:
 
Op fruitkwekerij Sprankenhof in Udenhout mogen bezoekers hun eigen fruit plukken, om dit vervolgens onder leiding van boerin Josèt Vermeer te verwerken tot de heerlijkste producten, feestelijk afgesloten met een ‘boerentheeleut’.
 
Ook op Het Schop in Hilvarenbeek staat culinair genieten centraal. Hier kunnen bezoekers onder andere een wandeling maken met een schaapherder en in de gezellige boerderijkeuken nagenieten met een Kempisch Heidemenu, al dan niet zelf bereid onder leiding van professionele kok.
 
Op de Beekhoeve in Kamerik kunnen gasten als ‘meewerkers’ alle facetten van het boerenleven meebeleven en overnachten in de antieke hooiberghut met uitzicht over het veenweidegebied van het Groene Hart.
 
Op Het Geweide Hof in Garmerwolde kan jong en oud genieten van de ‘Koren Op De Molen Tour’, waarin gasten hun eigen verse meel ophalen bij De Widde Meul’n in Ten Boer om er vervolgens van te proeven in een uitgebreide lunch op Het Geweide Hof, die Vera ondertussen heeft bereid.
 
Op de Eemlandhoeve in Bunschoten kunnen gasten culinair uit hun dak gaan met de mega-hooibergbarbecue en buiten koken op gietijzeren potten boven open vuur, maar ook een kanotocht maken of koeschilderen.
 
Klik voor meer ideeën op de links naar de boerderijen. Er zijn arrangementen die plaats bieden voor groepen tot zo’n honderd personen, maar er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd waarvoor zich individuele gasten kunnen inschrijven – dus zeer geschikt voor singles! In overleg zijn ook arrangementen op maat mogelijk. Neem contact op met bovenstaande bedrijven voor meer informatie of om te reserveren. En neem alvast een virtueel kijkje op de boerenerven, via de digitale rondleidingen op de sites.