...Word jij de nieuwe eigenaar van Villa Eeckhoorn...?
Geplaatst op: 21-10-2011

Speel Villa Eeckhoorn gratis op www.villaeeckhoorn.nl, verdien veel punten en maak kans op een verwentrip met je klas naar een biologische boerderij of één van de andere leuke cadeautjes.
 
Het verhaal… Mevrouw Ottelien van Ravenzwaai tot Reuzenrad (Oot voor vrienden) is op zoek naar een erfgenaam voor haar landgoed met biologische moestuin, geiten en kippen! Op een dag wordt Oot uitgenodigd voor een belangrijke internationale bijeenkomst, waardoor ze een tijdje van huis is. Dit is dé kans om te testen wie het meest geschikt is om haar opvolger te worden. Maar als Oot is vertrokken gebeuren er op het landgoed geheimzinnige dingen… is er sprake van een duister complot? Wat is er met de computer aan de hand? De buurman heeft wel zeer tegenstrijdige belangen. Ga jij alle geheimen ontsluieren en ben jij in staat om voor het landgoed te zorgen, ondanks alle tegenslagen?
 
Speel Villa Eeckhoorn in de klas!
Villa Eeckhoorn is héél educatief verantwoord, dus vraag aan je juf of meester of je het met de hele klas in de les mag spelen. Je kunt Villa Eckhoorn natuurlijk ook gewoon thuis spelen, samen of alleen.
 
Ontvang één van de leuke cadeautjes!
Heb je Villa Eeckhoorn helemaal uitgespeeld? Je ontvangt dan een certificaat dat je uit kunt printen. Dit certificaat geeft recht op een cadeautje (op = op!) bij één van de biologische boerderijen van Netwerk BIC. Hieronder zie je een lijst met boerderijen waar je je cadeautje op kunt halen. Kijk voor een boerderij bij jou in de buurt. Klik op de links voor adressen en telefoonnummers. Hou rekening met de openingstijden of bel de boer en boerin van te voren voor een afspraak, want ze zijn meestal erg druk op het land en in de stal. Vergeet niet je certificaat mee te nemen!
 
‘t Helder, winterswijk (Gelderland)
Het Schop, Hilvarenbeek (Noord-Brabant)
Centrum Biologische Landbouw, Lelystad (Flevoland)
De Beekhoeve, Kamerik (Utrecht) (woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur)
De Songert, Horst (Limburg)
De Stadsboederij, Almere (Flevoland)
Hamster Mieden, Drogeham (Friesland)
Het Geweide Hof, Garmerwolde (Groningen)
’t Gelders Eiland, Lobith (Gelderland)
Natuurlijk Genoegen, Driehuizen (Noord-Holland)
Overesch, Raalte (Overijssel)
De Genneperhoeve, Eindhoven (Noord-Brabant)
Sonneclaer, Fluitenberg (Echten) (Drenthe)
Sprankenhof, Udenhout (Noord-Brabant)
Walnoot en Wilg, Best (Noord-Brabant)
Bos en Akker , Oirschot (Noord-Brabant)
De Cinquant, Haps (Noord-Brabant)
De Ottermeerhoeve , Wouwse Plantage (Noord-Brabant)
’t Hof WelgelegenMiddelburg (Zeeland)
Kruidenhuis ‘De Vlo’, Rijssen (Gelderland)
BiJo Logische Groenten, ’s-Gravenzande (Zuid-Holland) (zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur)
Eemlandhoeve, Bunschoten (Utrecht)
De Witte Raaf, Denekamp (Overijssel)
Ande Niedijk, Enumatil (Groningen)
 
De makers van Villa Eeckhoorn
Villa Eeckhoorn is gebaseerd op de jeugdroman ‘Droomtuin’ van Ingrid Kluvers, één van de kerntitels voor de Jonge Jury 2012. Villa Eeckhoorn is een productie van PixelPixies, gespecialiseerd in het maken van ‘serious games’: computerspellen waarbij concepten en technieken uit de ‘entertainment games’ worden ingezet voor het overbrengen van een boodschap. Villa Eeckhoorn is ontwikkeld in samenwerking met Stichting RichtingGroen en het Centrum Biologische Landbouw en mogelijk gemaakt door: Ministerie EL&I, Stichting Fonds Sociale Initiatieven, Rabobank Amsterdam, Steunfonds Madurodam, SNS Reaal Fonds, Stichting het Amsterdamsche Fonds en Koers Nieuw West/gemeente Amsterdam.