Van eigen erf - koken met de oogst van de biologische boer
Geplaatst op: 07-06-2010

Op 11 juni, de tijd van het jaar dat er nog net asperges zijn, de zomerkoninkjes groeien als kool en er nieuwe aardappelen uit de grond komen, ziet een bijzonder kookboek het licht: van eigen erf, koken met de oogst van de biologische boer.

Een kookboek over de oogst van de volle grond zoals verse doperwten, dauwverse sla en rijp geplukt rood fruit.  Over diervriendelijk vlees en hoe je daarmee eerlijk en lekker kunt koken. Een kookboek, waarin de biologische boer, tuinder én kok hun passie delen met genieters van écht eten. Een kookboek kortom, dat lezers met culinaire aspiraties verleidt om te kiezen voor ?biologisch eten van dichtbij?.

van eigen erf - koken met de oogst van de biologische boer –
Uitgever: Stichting Van Eigen Erf
Iris van de Graaf en Maria van Boxtel
Juni 2010
ISBN 978 90 815285 1 1
28 x 24 cm
Nur 440 | 288 blz | ing
€ 24,50

Boerenseizoenen

Het kookboek is ingedeeld in negen ‘boerenseizoenen’, waarbij het doen en laten van negen  biologische boeren gevolgd wordt. Ieder hoofdstuk verhaalt op een aanstekelijke manier wat er gebeurt op de boerderij, wanneer de tijd rijp is om te zaaien en te oogsten, en hoe je daar de lekkerste gerechten mee kunt maken. ‘van eigen erf’ is een ingebonden groot formaat ‘hardcover’ kookboek,  rijk geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal. Dick Boschloo bezocht het afgelopen jaar in elk seizoen biologische boeren en fotografeerde de boer en boerin, de gewassen op het veld, vrije koeien, kippen en varkens en smakelijke gerechten.  Bijzondere tekeningen van de jonge talentvolle illustrator Billy Schonenberg maken het boek af. Chef-kok Caspar Bürgi, bekend van het televisieprogramma ‘Food & Fit’ en vanaf 5 april  te zien in het vernieuwde RTL4 televisieprogramma ‘Koffietijd’ , bedacht speciaal voor dit kookboek makkelijk te bereiden gerechten, die de puurheid van de ingrediënten recht doen. Het boek bevat tevens de adressen van vierhonderd biologische boeren in Nederland, bij wie je verse ingrediënten uit eigen regio kunt halen.

Boergondisch feestmaal

Een Boergondisch feestmaal is in het weekend van 12 juni het feestelijke decor van de presentatie van ‘van eigen erf, koken met de oogst van de biologische boer’. Dit Boergondische feestmaal is de start van een zomerlange serie van evenementen, waarbij gasten op verschillende boerenerven in Nederland kunnen smullen van een puur natuurdiner in de koeienstal, schuur of in de wei.

Het kookboek kost €24,50 en is na verschijning verkrijgbaar in de boekhandel, in biologische boerderijwinkels en via  www.vaneigenerf.nl.

Noot voor de redactie

Vanaf juni sturen wij u graag een inkijkexemplaar van het boek. Wilt u alvast een hoofdstuk uit het kookboek zien of wilt u beeldmateriaal in hoge resolutie gebruiken? Graag sturen wij u de benodigde bestanden. U bent van harte welkom bij de feestelijke presentatie van het boek tijdens het Boergondisch feestmaal in het weekend van 12 juni.

Het kookboek en het Boergondisch feestmaal zijn mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Fonds 1818, provincie Noord-Brabant en provincie Overijssel.

Hartelijke groet,
Iris van de Graaf
Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf

www.vaneigenerf.nl
Op den Bergen 10
5975 NS Sevenum
T 077 4673577 / 06 53788098 / 06 53593188
F 077 4673882
iris@vaneigenerf.nl