Hamster Mieden

Hamster Mieden laat niet alleen veel zien over biologische landbouw en natuurbeheer, maar ook over milieuvriendelijk bouwen. Onze visie wordt verwoord in l(og)eerboerderij, waarin leren en waarderen van natuur centraal staat. De stal is gebouwd van larixhout, leem en stro met een dak van sedum (vetkruidplantjes) en gerecyclede dakpannen. Een zonneboiler, houtgestookte cv en zonnepanelen zorgen voor warm water en elektra, terwijl het afvalwater wordt gezuiverd in een rietveld (helofytenfilter).

Omgeving
Het pittoreske dorpje Drogeham is gelegen in het unieke coulissenlandschap van de Friese Wouden; in de driehoek Leeuwarden - Drachten - Groningen. Het gebied huisvest veel bijzondere planten en dieren. Het gebied wordt in het Fries ook wel elzensingel- en/of dykswalengebied genoemd. In het Nederlands betekent dat: houtwallengebied. De dykswalen zijn vanaf 1700 gemaakt om stukken land af te scheiden en om het vee en de wind te keren.

Producten
Naast de bij activiteiten genoemende educatieve weken voor scholen, biedt Hamster Mieden ook logeerweekenden voor kinderen met een beperking. Op Hamster Mieden bevindt zich ook een boerderij winkel die gerund wordt door Joop Lefferts. Iedere middag kunt u van 13.00 uur tot 17.00 uur hier terecht (telefoon 06 -22 66 19 66) zie ook de website :

Activiteiten
Hamster Mieden is een leerboerderij waar kinderen, onder begeleiding van leerkrachten en de boer, kennismaken met de natuur. De educatieve vee- en natuurboerderij biedt scholen een bijzonder meerdaags programma in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie (IVN). Samen met de boer zijn de leerlingen een week lang verantwoordelijk voor de boerderij en haar bewoners.

Agenda items op deze boerderij
Er zijn geen aankomende agenda items.
Bekijk alle agenda items

Er zijn nog geen berichten geplaatst over deze boerderij.
Naam:
Bericht:
Waardering over de boerderij:


Neem bovenstaande tekst over uit de afbeelding
Zoeken


Contact gegevens
De Buorren 66
9289 HH Drogeham
0512-331367
tkrol@hamstermieden.nl
http://www.hamstermieden.nl

Routeplanner
Uw postcode:
Bekijk contact gegevens Inklappen