Het Geweidehof

Het Geweide Hof is een informatie- en activiteitencentrum voor biologische landbouw, agrobiodiversiteit en agrarisch natuurbeheer. Het centrum is gevestigd te Garmerwolde, langs het Damsterdiep, ca. 8 km buiten de stad Groningen, op het biologisch akkerbouwbedrijf bedrijf van de familie Van Zanten. Aan de hand van het bedrijf wordt de biologische productie en de waarde van agrobiodiversiteit en agrarisch natuurbeheer getoond.

Producten
Het huidige bouwplan van Het Geweide Hoeve omvat een tiental verschillende gewassen bestaande uit granen, zaden en peulvruchten. Hakvruchten (aardappelen en suikerbieten) zijn uit het bouwplan verdwenen, omdat de grondsoort (zware klei) zich niet of minder goed leent voor rooivruchten. Op kleine schaal worden enkele historische gewassen verbouwd, zoals Sintjansrogge, waarvan een speciaal soort ontbijtkoek wordt gemaakt. Daarnaast wordt er geexperimenteerd met Eemertarwe, Ommelandertarwe, Eenkoorntarwe en Champagnerogge.

Activiteiten
Het Geweide Hof organiseert voor haar bezoekers veldwandelingen en kookworkshops, zoals het 'Broodjespad', waarin kinderen kennismaken met het zaaien, malen, kneden en bakken van graan en het proeven van brood. In de 'Koren op de Molen Tour' halen gasten hun eigen verse meel op bij de Widde Meul'n in Ten Boer om er vervolgens van te proeven in een uitgebreide lunch op Het Geweide Hof, die boerin Vera van Zanthen ondertussen heeft bereid. Daarnaast worden er lezingen en excursies georganiseerd over de biologische landbouw voor groepen van producenten, consumenten, restauranthouders, leraren, politici, enz. Er kunnen ruimtes worden gehuurd, inclusief ontvangst met koffie, thee en/of biologische catering. Ook biedt Het Geweide Hof mogelijkheden voor het maken van (profiel)opdrachten voor het voortgezet onderwijs.

Agenda items op deze boerderij
Er zijn geen aankomende agenda items.
Bekijk alle agenda items

Arrangementen
Arrangement: Koren op de Molen Toer
Maak kennis met de oorsprong en de verwerking van biologisch graan en proef van de (h)eerlijke,...
Lees meerEr zijn nog geen berichten geplaatst over deze boerderij.
Naam:
Bericht:
Waardering over de boerderij:


Neem bovenstaande tekst over uit de afbeelding
Zoeken


Contact gegevens
Geweideweg 7
9798 TA Garmerwolde
050-5416091
info@hetgeweidehof.nl
http://www.hetgeweidehof.nl

Routeplanner
Uw postcode:
Bekijk contact gegevens Inklappen