SPNA Kollumerwaard

In Munnekezijl worden sinds 1998 biologische akkerbouwgewassen en vollegrondsgroenten geteeld op een deel van de proefboerderij Kollumerwaard. Dit deel heeft een oppervlakte van 25 ha en ligt aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer. Proefboerderij Kollumerwaard wordt, evenals proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta, geexploiteerd door stichting SPNA. Naast het uitvoeren van onderzoek, organiseert SPNA op beide locaties bedrijfsexcursies in de zomermaanden en heeft SPNA op proefboerderij Kollumerwaad een informatiecentrum.

Cursussen
Schoolexcursie: Voor groepen kinderen van 10-13 jaar is een programma ontwikkeld, waardoor ze op een praktische manier kennis maken met de akkerbouw. In het programma staat een leskist centraal. In deze kist zitten opdrachten die de kinderen, met behulp van diverse spullen, op een creatieve manier kunnen uitvoeren. Rondleiding: In de zomermaanden organiseren wij op afspraak een rondleiding over de gehele boerderij voor groepen. Tijdens de rondleiding gaat u mee op een boerenwagen om de gewassen te bekijken. Hierbij hoort een boeiend verhaal van de bedrijfsleider over de teeltmethoden van de verschillende gewassen. De rondleiding duurt minimaal 1,5 uur.

Activiteiten
Tentoonstelling: In het informatiecentrum is de tentoonstelling: 'Boeren met het oog op de toekomst, Duurzaam duurt het langst' te bezichtigen. Hierin kunt u kennis maken met de wijze waarop de biologische en de gangbare boer gewassen telen. Van uitgebreide informatie over de geschiedenis van de landbouw in Noord Nederland tot aan de modernste technieken, zoals GPS, op landbouwbedrijven is informatie te vinden. Het is zeker een bezoek waard. Het informatiecentrum is geopend tijdens de vakantieperiodes op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00-17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak het hele jaar door het informatiecentrum bezoeken. Tel. 0594 688615 Daarnaast heeft proefboerderij Kollumerwaard grote en kleine vergaderruimten beschikbaar voor groepen.

Agenda items op deze boerderij
Er zijn geen aankomende agenda items.
Bekijk alle agenda items

Er zijn nog geen berichten geplaatst over deze boerderij.
Naam:
Bericht:
Waardering over de boerderij:


Neem bovenstaande tekst over uit de afbeelding
Zoeken


Contact gegevens
Hooge Zuidwal 1
9853 TJ Munnekezijl
0594-688615
0594-688460
http://www.spna.nl

Routeplanner
Uw postcode:
Bekijk contact gegevens Inklappen