De Lekkerste Route van Flevoland
Route bij boerderij: Tuin van Lelystad

Ontdek de Tuin van Lelystad aan de stadsrand en fiets langs akkers waar u groente en fruit ziet groeien dat u onderweg kunt kopen. Geniet van het besloten landbouwgebied afgewisseld met bos, natuur, paarden in de wei en verrassende bedrijven waar u bijvoorbeeld kunt proeven uit de streek, overnachten, open tuinen kunt bezoeken en leuke producten kunt kopen voor het buitenleven!

Routebeschrijving
Start: Stadhuisplein
_verlaat het Stadhuisplein langs de HEMA via Florijnstraat
_0p de Neringweg linksaf. Deze gaat over in de Agoraweg. Volg op het fietspad de bocht naar links (Bij ROC Flevoland).
- Bij de stoplichten de Agorabaan oversteken en sla direct rechtsaf het fietspad op (stukje terug langs de Agorabaan).
_Sla het eerste fietspad linksaf (langs appartementen met gele balkons) en volg het pad. Houd richting Zuigerplasbos/Noord aan.
_ Na ongeveer 2 km ziet u aan uw linkerhand de dokter Herman Bekiusschool. Aan uwrechterhand ligt een sloot. Sla aan het eind van de sloot rechtsaf en steek de Zuigerplasdreef over. Hier gaat u een smal fietspad op dat door het Tuindersbos loopt. 
_Aan het einde linksaf de Beginweg op, sla na 700m rechtsaf het pad langs de bosrand in.
_± 50 m na het bruggetje rechtsaf het schelpenfietspad richting de Groene Velden ingaan.
 _Na 50m aan uw rechterhand Wijngaard El Placer (1). Iets verder links Robers Sierteelt (2).
_Vervolg de route, sla de 1e weg linksaf en fiets door tot over de kruising. Aan uw rechterhand vindt u hier Locus Flevum (3), Atelier Polygonum (4) en links Het Tuinhuis (5). Rijd terug naar de kruising en sla rechtsaf.
_In de bocht rechtdoor het onverharde fietspad op en aan het einde rechts schelpenfietspad langs de tocht weer volgen. Bij de bocht gaat u links het bruggetje over.
_Volg dit slingerende fietspad, dit eindigt op de Bronsweg. (Wilt u naar de Polderhoenderhof (6), dan slaat u linksaf, vervolgens rechtsaf de Platinastraat op en opnieuw rechts de Mercuriusweg op. Rijd dezelfde route weer terug).
- Sla op de Bronsweg linksaf en vervolgens de 1e weg rechts de Jupiterweg in. Hier vindt u aan uw rechterhand achtereenvolgens De Polderkol (7) en De Stek (8).
_Ga weer terug via de Jupiterweg naar de Bronsweg, die u vervolgt naar rechts. Aan uw linkerhand treft u De Poldertuin (9) en aan u rechterhand aan de parallelweg achtereenvolgens Door's logies (10) en Centrum Biologische Landbouw (11). Aan de overzijde op de parallelweg Wind in de Wilgen (12). Vervolg uw route op de Bronsweg met aan uw rechterhand Klein Cappe (13)
_Op de kruising met de Beginweg slaat u linksaf. De eerste boerderij rechts is Waterland Logies (14). Rijd terug naar de Bronsweg, sla linksaf en ga aan het einde van de Bronsweg linksaf het fietspad langs de Zuigerplasdreef op.
 (Tip: Wanneer u langer wilt genieten van de bosrijke omgeving, kunt u vanaf de Zuigerplasdreef gemakkelijk een extra ronde door het Zuigerplaspark aan de route toevoegen).
 _Volg het fietspad langs de Zuiderplasdreef en houdt de borden richting centrum aan.
 _Ga na ±2,5km links de Centrumbrug richting Lelycentre over. Volg de weg links langs de parkeerplaats en ga op het einde de stoep op, aan linkerhand zijn de schuifdeuren van Lelycentre.
 _ In het overdekte winkelcentrum vindt u Natuurvoedingswinkel de Ekolander (15), eindpunt van de route. Hier kunt u alle aanvullende producten voor een overheerlijke biologische maaltijd kopen.
 

Lekkerste route van Flevoland weergeven op een grotere kaart
Terug
Zoeken
Zoek route op een boerderij bij u in de buurt!